Wielkanocne i wiosenne aranżacje stołu idą ze sobą w parze. Święta dają doskonałą okazję do wspólnego ucztowania, a świąteczne śniadanie i obiad wymagają odpowiedniej oprawy. Dekorując stół do wielkanocnych posiłków, warto wykorzystać wiosenne akcenty – zadbać o świeże wiosenne kwiaty oraz tradycyjną rzeżuchę. Warto również sięgnąć po elegancką zastawę stołową, ozdobioną wiosennymi i kwiatowymi motywami.
Nakrywając stół do świątecznych posiłków, zwróćmy uwagę, żeby elementy zastawy pasowały do siebie – w okresie wielkanocnym, przydadzą się nie tylko „standardowe” nakrycia, ale warto też sięgnąć po rzadziej używane elementy zastawy. Tradycyjny żurek, podany w pięknej wazie, ciasto ułożone na paterze, czy jajka umieszczone w dekoracyjnych podstawkach – zyskają dodatkowy smak.
Nakrywając stół do wielkanocnych posiłków, dodajmy też dekoracje, tradycyjnie związane ze świętami. Porcelanowe zajączki, kicające między talerzami, czy dekoracyjny wazon przypominający pisankę, dodadzą niepowtarzalnego uroku naszemu stołowi.
Zobaczcie - inspirujące i piękne - pomysły na dekoracje wielkanocnego stołu

DŁ - Remonty Doroty Szelągowskiej w Matce Polce w Łodzi
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?